Main menu

Nyheder 2015

DS: Nødvendigt med sygedagpengeløsning nu

Ankestyrelsen har indskærpet, at kommuner skal indhente tilstrækkelige lægelige oplysninger, før de kan forlænge borgeres sygedagpengeperiode. Det understreger behovet for at løse problemerne med sygedagpengereformens korte tidsfrister, påpeger DS.

Fald ved julefrokosten er en arbejdsskade

En skade til firmajulefrokosten vil ofte blive betragtet som en arbejdsskade. Derfor skal du informere din arbejdsgiver, hvis du kommer til skade, så det kan blive meldt til arbejdspladsens forsikring.

Advarer byråd: Integrations-tal er alt for høje

Det stigende antal flygtninge presser flere kommuner. I Aalborg har socialrådgiverne i integrationscentret sammen med DS advaret byrådet om, at høje sagstal og manglende midler skader integrationsindsatsen og kan koste sygemeldinger.

Fra kriminel til socialrådgiver: Sådan kom jeg videre

Jan Mansur Hussain blev kriminel som 12-årig og fik gennem årene domme for blandt andet vold og røveri. I dag er han socialrådgiver og hjælper som mentor udsatte borgere videre i livet. Faglighed i indsatsen er afgørende for succes, understreger han.

København vil uddanne samtlige jobcentermedarbejdere

To nye uddannelsesmoduler skal sikre alle Københavns Kommunes jobcentermedarbejdere et fælles fagligt udgangspunkt uanset uddannelsesbaggrund. Positivt, men vigtigt at uddannelsen også er reelt løft for socialrådgivere, understreger DS.

Sådan rammer finansloven socialrådgiverne

Kommunernes budgetter, tilsynet med socialrådgivernes arbejdsmiljø samt beskæftigelsesindsatsen for udsatte ledige står for skud i den nye finanslov. Finansloven vil presse både udsatte ledige og socialrådgiverne, advarer Dansk Socialrådgiverforening.

Finanslov: Arbejdsmiljø og udsatte betaler

Udsatte ledige, flygtningefamilier og socialrådgivernes arbejdsmiljø finansierer finanslovens skattelettelser. Aftalen skærer på tilsynet med offentligt ansattes arbejdsmiljø og vil medføre øget fattigdom, lyder kritikken fra Dansk Socialrådgiverforening.

Hjørring investerer 125 millioner kroner i udsatte ledige

I Hjørring har et enigt byråd investeret 125 millioner kroner til en intensiv, arbejdsrettet rehabilitering for at få borgere, der i dag er på offentlig forsørgelse, i job eller uddannelse. Jobcenteret har ansat 10 nye socialrådgivere.

Socialrådgivere: Sådan sikrer vi bæredygtig velfærd

Hvis Danmark også fremover skal være et velfærdssamfund kræver det, at langt flere får mulighed for at bidrage efter evne. Sådan lød det fra en række socialrådgivere, som under Socialrådgiverdage 2015 gav deres bud på bæredygtig velfærd.

Kontanthjælpsloft er pisk uden udvej for udsatte ledige

Det netop vedtagne kontanthjælpsloft lægger yderligere økonomiske pres på udsatte ledige. Men i stedet for initiativer, som skal hjælpe disse ledige ind på arbejdsmarkedet, vil regeringen bruge besparelserne på skattelettelser. Forfejlet, mener Dansk Socialrådgiverforening.

DS om Randers-børnesager: Ledelsen løber fra ansvaret

Trods gentagne advarsler om, at arbejdspresset er for stort til, at medarbejderne har kunnet reagere, lægger ledelsen i Randers Kommune ansvaret for en række børnesager over på socialrådgiverne. Dybt kritisabelt, siger DS.

Ny undersøgelse: Store problemer med beskæftigelsesreformer

Ny undersøgelse fra Dansk Socialrådgiverforening viser store problemer med implementeringen af de seneste års beskæftigelsesreformer. Særligt skidt er sygedagpengereformen, hvor socialrådgiverne kalder rammerne ”fagligt uforsvarlige”.

Gratis: Se anmelderroste socialfaglige dokumentarfilm

Via Det Danske Filminstituts streamingtjeneste på nettet, Filmcentralen.dk, kan du helt gratis se en lang række anmelderroste dokumentarfilm fra det socialfaglige område. Blandt filmene er Blodets Bånd og Lisbeth Zornig-dokumentaren Min Barndom i Helvede.

Socialområdet står ved en skillevej: Udvikling eller afvikling

Socialpolitikken kan i øjeblikket gå to veje, lød det fra Dansk Socialrådgiverforenings formand, Majbrit Berlau, ved åbningen af Socialrådgiverdage 2015. Den ene vej involverer udvikling - den anden afvikling. Socialrådgiverne spiller en afgørende rolle og kan bane vejen for investeringer i den sociale indsats, understregede hun.

Beskæftigelsesminister: Reformer er nødvendige

De seneste års beskæftigelsesreformer er en nødvendighed, hvis økonomien i vores velfærdssamfund skal hænge sammen. Sådan lød det fra beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen under Socialrådgiverdage 2015. Han understregede, at han tager udfordringerne med at implementere de mange reformer alvorligt.

Socialrådgivere hædres for at stå fast på fagligheden

Dansk Socialrådgiverforening uddeler i år hele to Gyldne Socialrådgivere. Priserne går til to grupper af dygtige socialrådgivere, som på hver deres måde har udvist enormt mod i deres kamp for kvalitet i den socialfaglige indsats.

Satspuljeaftale er et gennembrud for Sverigesmodellen

Den nye satspuljeaftale indeholder blandt andet 96 millioner kroner til at udbrede den såkaldte Sverigesmodel med lavere sagstal og tættere kontakt til udsatte familier. Udbredelsen af modellen er et gennembrud for den forebyggende indsats, mener DS.

Majbrit Berlau sjette-mest omtalte fagboss

På en ny liste over, hvor hyppigt danske fagbosser er omtalt i medierne, ligger DS-formand Majbrit Berlau nummer seks. Godt med gennemslagskraft, men en stor del af det vigtigste politiske arbejde er usynligt for pressen, understreger hun.

Forsker: Jobcentrenes it-kaos kunne være undgået

It-systemet Momentum medførte i foråret 2015 massive tekniske nedbrud i en række jobcentre. Men jobcentrenes problemer med fejlbehæftede it-systemer kunne være undgået, vurderer lektor ved Københavns It-Universitet, Thomas Hildebrandt.

DS: Ressourceforløb skal ikke gøre folk syge

Dårlig implementering af ressourceforløb har i flere kommuner medført grotesk behandling af syge borgere. Det er i strid med ressourceforløbenes oprindelige formål, pointerer Dansk Socialrådgiverforening efter DR2-udsendelse 20. oktober.​

It-kaos presser stadig jobcentre

Siden beskæftigelsesreformen i januar 2015 har it-nedbrud været hverdag i en lang række jobcentre. Problemerne har medført et enormt efterslæb, og både de lediges retssikkerhed og socialrådgivernes arbejdsmiljø er fortsat presset flere steder, viser undersøgelse fra DS.

Studerende kæmper mod milliardbesparelser

Regeringen vil spare 8,7 milliarder kroner på uddannelsesområdet - 37 millioner kroner på socialrådgiveruddannelsen. Det vil skade undervisningen, og uddannelser risikerer at lukke, advarer SDS, som er medarrangør af stor demonstration.

Vind billetter til filmfestivalen CPH:DOX

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX løber af stablen 5.-15. november, og medlemmer af Dansk Socialrådgiverforening har nu mulighed for at vinde fribilletter til en række af festivalens socialfaglige film.

DS savner politisk ansvar i dagpengerapport

Anbefalingerne i dagpengekommissionens rapport vil på en række punkter forbedre det nuværende dagpengesystem, vurderer Dansk Socialrådgiverforenings formand, Majbrit Berlau. Men rapporten skøjter hen over flere af de forringelser, de seneste regeringer har skabt, og politikerne bør tage ansvar i stedet for at sende regningen videre til lønmodtagerne, understreger hun.

Ombudsmand giver socialrådgiverne ret: Uacceptable lovbrud

Ombudsmanden har fremlagt sin udtalelse i sagen om de ulovlige lukninger af børnesager i Odense Kommune. Beskeden er tydelig: Dansk Socialrådgiverforenings klage om lovbrud var velbegrundet. Ombudsmanden understreger, at det er et ufravigeligt krav, at kommunerne skal overholde lovgivningen. DS er tilfredse med udtalelsen og opfordrer kommunerne til at tage ved lære af sagen.

Anbringelsesdom for Saxenhøj-drab

En 30-årig mand blev den 2. oktober i Retten i Nykøbing Falster idømt en anbringelsesdom på ubestemt tid for drab på en socialrådgiver og en læge samt forsøg på drab på forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing på Lolland sidste år.

Kommuner prioriterer social indsats trods sparekrav

Det kommunale omprioriteringsbidrag medfører nye besparelser i landets kommuner, som lægger yderligere pres på budgetterne. Alligevel prioriterer en række kommuner at investere i dele af den sociale indsats.

Minister vil høre socialrådgivernes tanker om reformer

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen vil benytte sit besøg på Socialrådgiverdage 2015 til at tale direkte med socialrådgiverne om deres erfaringer med de seneste års arbejdsmarkedspolitiske reformer.

Kontanthjælpsudspil er nytteløs pisk til de mest udsatte

Regeringens kontanthjælpsloft og 225-timersregel vil sende børn og familier ud i fattigdom. Samtidig vil flere unge - stik imod regeringens egen målsætning - ende som hjemløse, vurderer Dansk Socialrådgiverforenings formand Majbrit Berlau. Kontanthjælpsloftet og den lavere ungeydelse vil blive en dyr besparelse med minimal effekt, advarer hun.

Samråd om Odensesag: Minister fremhæver lavere sagstal

Socialminister Karen Ellemann var kaldt i samråd om de ulovlige lukninger af børnesager i Odense. Her udtrykte hun stor interesse for Sveriges-modellen med lavere sagstal som middel til at sikre kvaliteten i indsatsen på børneområdet.

Socialrådgiverdage: ”Sådan forebygger I radikalisering”

Udsatte unge har stor mistillid til systemet, og det stiller helt specielle krav til indsatsen mod radikalisering, understreger sociolog Aydin Soei. På Socialrådgiverdage 2015 giver han bud på, hvordan socialrådgiverne bedst forebygger radikalisering.

DS: Finanslov rammer udsatte og arbejdsmiljøet

Regeringens finanslovsforslag vil medføre yderligere pres på livsvilkårene for en række udsatte grupper og på socialrådgivernes arbejdsmiljø. Det er stærkt bekymrende, advarer Dansk Socialrådgiverforening.

Jurist: Odense-socialrådgivere gjorde det rigtige

Odense Kommunes ledelse har undergravet borgernes retssikkerhed i sagen om ulovlige lukninger af en række børnesager, og socialrådgiverne gjorde også i juridisk forstand det rigtige ved at sige fra, lyder det fra lektor i socialret.

Odense-rådmand: Vi må rydde op i økonomien

Odense Kommunes børn- og ungerådmand takker de socialrådgivere, som sagde fra og kontaktede DS, da ledelsen ville bryde loven. Hun understreger, at der skal findes et rum til at investere i indsatsen for kommunens udsatte børn.

DS: Bekymrende at regering dropper fattigdomsgrænse

Fattigdomsgrænsen er et vigtigt redskab til at måle udviklingen af økonomisk fattigdom i Danmark, og det er et bekymrende, signal, at socialminister Karen Ellemann (V) nu skrotter den, understreger DS-formand Majbrit Berlau.

DS om Odense-klage til Ombudsmanden: ”Nok er nok”

Selvom Odense Kommune har trukket ulovlige lukninger af børnesager tilbage, efter at Dansk Socialrådgiverforening klagede til Ombudsmanden, er sagen ikke slut endnu, understreger DS-regionsformand Anne Jørgensen.

Ny guide skal sikre god start på arbejdslivet

Alt for mange nyuddannede socialrådgivere får et praksischok, når de starter i deres første job. Nu lancerer DS og KL nyt materiale, som skal styrke indgangen til socialrådgivertilværelsen.

Ny rapport: Kontanthjælpen er blevet udhulet

I forhold til gennemsnitslønnen er kontanthjælpen faldet gennem de seneste 25 år, viser ny rapport. Økonomiske incitamenter virker ikke på alle, advarer DS, som roser beskæftigelsesministeren for at huske uddannelse som en vej væk fra kontanthjælp.

Forfatter: Ulighed truer vores samfundsmodel

Den økonomiske ulighed bliver større, og den negative sociale arv lever i bedste velgående. Forfatter og journalist Lars Olsen åbnede minisocialrådgiverdage i Region Øst med bredside til politikerne.

Kompetencefond: Nu kan du igen søge efteruddannelse

Den Kommunale Kompetencefond har haft vokseværk, og socialrådgiverne kan nu igen søge midler til efteruddannelse. Til foråret 2016 kan socialrådgivere i regionerne søge midler via den nyoprettede regionale kompetencefond.

DS om flygtninge-ydelse: Støjberg bør lytte til fagfolk

Regeringens plan om at sænke nytilkomne flygtninges sociale ydelser til langt under kontanthjælpssatsen vil ramme både familier, socialrådgivere og kommuner, advarer DS-formand Majbrit Berlau. Hun ærgrer sig over, at minister Inger Støjberg afviser den faglige kritik.

Rekord igen-igen: Derfor vil så mange være socialrådgiver

Gode jobmuligheder og praksisfokus medvirker til, at søgningen til socialrådgiverstudiet igen er større end nogensinde, vurderer uddannelsesforsker. Trods den store søgning, er optaget på socialrådgiveruddannelserne dog ikke steget væsentligt.

DS: Lavere ydelse blokerer for integrationen

En lavere integrationsydelse vil have minimal beskæftigelseseffekt for flygtninge. For langt størsteparten vil konsekvensen være fattigdom og isolation uden overskud til at blive en del af det danske samfund, advarer Majbrit Berlau, formand, Dansk Socialrådgiverforening.

DS ser frem til samarbejde med ny regering

Dansk Socialrådgiverforening byder den nye regering og det nyvalgte folketing velkommen med ønsket om et godt samarbejde. I den kommende tid vil vi præsentere de nye ministre for vores bud på de aktuelle socialpolitiske udfordringer.

Guide: Sådan går du på ferie med ro

Sommerferien venter forude, men det kan være svært at nyde ferien og lade mentalt op, hvis tankerne vandrer tilbage til skrivebordet. Arbejdsmiljøkonsulenten i Dansk Socialrådgiverforening guider dig til en ferie uden arbejdsstress.

DS: Kontanthjælpsloft rammer børnene

Forringer man forældrenes ydelser, vil flere børn komme til at leve i fattigdom. Det kan blive en dyr besparelse på sigt. Sådan lyder det fra Dansk Socialrådgiverforenings formand Majbrit Berlau, når hun advarer imod at genindføre kontanthjælpsloftet.

DS: Investering i socialt arbejde betaler sig

Ny undersøgelse viser, at godt hver anden tillidsrepræsentant arbejder i en kommune, som har foretaget sociale investeringer inden for det seneste år. Tillidsrepræsentanterne vurderer, at investeringerne har en positiv effekt både på socialrådgivernes arbejdsliv og på indsatsen over for borgeren.

Et år efter Saxenhøj-drabene

I maj sidste år blev en socialrådgiver og en læge knivdræbt af en beboer på forsorgshjemmet Saxenhøj. Den tragiske hændelse har ført til mere sikkerhed på botilbud – men der er stadig mangler, mener DS-formanden.

Ekspert: Lavere kriminel lavalder uden effekt

Blå blok ønsker at sænke den kriminelle lavalder til 12 år og lave en særlig ungdomsdomstol. Ekspert, der sammen med en række politikere deltog i Forsete-konference, vurderer, at en nedsættelse af den kriminelle lavalder ikke vil få kriminaliteten til at falde.

Klagekonsulent giver tryghed og trivsel

Manglende overblik over klager, for uens behandling af dem og for stort pres på medarbejderne fik Familiecenteret i Holbæk Kommune til at ansætte en klagekonsulent. Det er en stor succes, lyder det fra alle parter.

Har du fri grundlovsdag?

Er grundlovsdag en hel eller halv fridag – eller en almindelig arbejdsdag? Tjek op på dine rettigheder, som afhænger af, hvor du er ansat.

DS: Positive signaler i dagpengedebat

I en fælles kampagne har FTF og LO fremlagt ni bud på fremtidens dagpengesystem. Nu har både statsministeren og Venstre-formanden også blandet sig i debatten. Det er positivt, mener Majbrit Berlau, som dog efterlyser mere konkrete udmeldinger.

Sundhedsminister: Sygehussocialrådgivere er vigtige

Sundhedsministeren lover mere kvalitet og mindre bureaukrati og pointerer, at sygehussocialrådgivere spiller en vigtig rolle i et effektivt sundhedssystem. DS advarer imod takstsystem og udsigten til afskedigelser.

Aarhus opnormerer efter påbud

For stor arbejdsmængde og tidspres i Job og Integration ved Jobcenter Aarhus førte i november 2014 til et påbud fra Arbejdstilsynet. Siden er der opnormeret med 13 medarbejdere, fortæller socialrådgivernes fællestillidsrepræsentant.

DS: Klogt at regering satser på forebyggelse frem for straf

Dansk Socialrådgiverforening roser regeringens udspil om ungdomskriminalitet, hvor strategien er forebyggelse frem for straf. DS’ formand fremhæver Reaktionsråd, som kan være med til at sikre en hurtig og sammenhængende indsats for kriminalitetstruede unge.

DS: Stærkt signal med fælles lønmodtagerkampagne

I en ny stor kampagne står de to hovedorganisationer FTF og LO sammen om et valgoplæg. De ønsker, at den kommende regering - uanset valgudfaldet - skal sætte lønmodtagernes vilkår på dagsordenen.

Påbud fra Arbejdstilsynet? Det skal I vide om særligt tilsyn

Arbejdstilsynet gennemfører i 2015 et særligt tilsyn med det psykiske arbejdsmiljø på socialrådgiver-arbejdspladser. Tilsynsbesøgene har affødt en række spørgsmål fra socialrådgivere og ledere, som vi har bedt Arbejdstilsynets tilsynschef besvare.

Kommune sparer penge ved at halvere sagstal

Herning har sparet 3,7 mio. kroner ved at investere i den svenske model, hvor socialrådgiverne har højst 25 børnesager. DS’ næstformand er begejstret for resultatet, som dokumenterer, at lavere sagstal kan betale sig både menneskeligt og økonomisk.

Stort JA til socialrådgivernes OK-resultat

Medlemsafstemningen om socialrådgivernes overenskomstresultat er afsluttet, og ”ja-stemmerne” udgør hele 97 procent. Vigtigt signal fra medlemmerne, mener DS-formand, Majbrit Berlau, som glæder sig over den høje stemmeprocent.

”Radikalisering sker i Danmark - ikke bare i Syrien”

Radikalisering af marginaliserede unge finder sted i deres nærområder i Danmark, lang tid før billetten til Syrien er købt. Derfor skal der mere fokus på forebyggelse, understreger sociolog Aydin Soei, som fokuserer på netop de unge i udsatte boligområder.

Ny SDS-formand kæmper for kvalitet i uddannelsen

Den største udfordring på socialrådgiveruddannelsen er den dalende kvalitet, mener SDS-formand Anna Sofie Vedersø Larsen, som også vil styrke forbindelsen mellem teori og praksis.

Udsatte unge har mere succes - men det er en kamp

Langt flere unge i udsatte boligområder begynder på en uddannelse, og langt færre begår kriminalitet, viser nye tal. Men bag den gode udvikling ligger en hård kamp for både unge og socialarbejdere, lød det fra DS-formand Majbrit Berlau på ulighedstopmøde.

Sådan undgår du at miste dine feriedage

Ved udgangen af april slutter ferieåret. Hvis du har ferie til overs, bør du allerede nu sikre, at din restferie ikke går til spilde. Dansk Socialrådgiverforening fortæller her, hvad du bør gøre.

Ledere: Bureaukrati og dokumentation presser tilliden

Tillidsreformen skulle give mere enkle arbejdsgange, men en ny undersøgelse viser, at lovgivning og dokumentation er store barrierer for de offentlige ledere. Der er behov for en kritisk revision, mener formanden for DS’ ledersektion.

Undervisere er splittede om OK-resultat

Det statslige overenskomstforlig sikrer realløn, bedre barselsforhold og fokus på arbejdsmiljø. Men for de undervisende socialrådgivere ser de pressede rammer for undervisningen ud til at fortsætte - dog med mulighed for lokale forbedringer.

Sådan kommer du i gang med supervision på jobbet

Mere end ni ud af ti regionsansatte socialrådgivere mener, at supervision er relevant for deres arbejde. Men kun 60 procent af dem får supervision, viser en undersøgelse. Det skal nye inspirationsmaterialer fra DS og regionerne lave om på.

DS: Gode takter i regeringens integrationsudspil

Dansk Socialrådgiverforening ser gode muligheder i regeringens integrationsudspil, men understreger, at en tidligere og mere individuel indsats med virksomhedsrettet fokus kræver bedre arbejdsvilkår på jobcentrene.

Stærk Carsten Koch-rapport fremhæver helhedsindsats

Dansk Socialrådgiverforening roser Carsten Koch-udvalgets anbefalinger om rehabiliterende teams og én samlet plan for indsatsen for ikke-arbejdsmarkedsparate ledige. Men det kræver ordentlige arbejdsforhold for socialrådgiverne, understreger DS-formand Majbrit Berlau, som også advarer mod at sænke kontanthjælpen for de udsatte ledige.

Socialrådgivere: Sådan stemmer vi til OK15

OK15-resultatet på det kommunale og regionale område forbedrer pensionsforholdene, giver udsigt til reallønsstigninger og styrker mulighederne for efteruddannelse. Men er resultatet godt nok? Fem socialrådgivere - tillidsrepræsenter og fællestillidsrepræsentanter - løfter her sløret for, om de vil stemme ja eller nej til overenskomstresultatet.

DS: Vores OK15-krav er blevet indfriet

Dansk Socialrådgiverforenings OK15-krav om reallønsstigninger og styrkelse af mulighederne for efteruddannelse er blevet indfriet, understreger DS-formand Majbrit Berlau. DS’ hovedbestyrelse opfordrer enstemmigt til at stemme ja til resultatet.

Mette Frederiksen: Børn skal ikke i fængsel

Hvis man vil have færre kriminelle unge i Danmark er svaret ikke at sænke den kriminelle lavalder. I stedet bør man bekæmpe årsagerne til kriminalitet, og her er socialrådgiverne yderst vigtige. Sådan lyder det fra justitsminister Mette Frederiksen.

De kommunale socialrådgiveres OK15-aftale er i hus

Forliget mellem Dansk Socialrådgiverforening og KL giver de kommunalt ansatte mere til pensionsopsparingen og et væsentligt ressourceløft til kompetencefonden. Desuden lægger forliget op til at styrke rammerne for vidensdeling.

OK15: Regions-aftale styrker pension og efteruddannelse

Dansk Socialrådgiverforening har nu forhandlet et OK-resultat for socialrådgiverne ansat i regionerne. Aftalen giver pensionsforbedringer og en kompetencefond til efteruddannelse. Samlet set et rigtigt fornuftigt resultat, vurderer DS.

OK15-aftale sikrer reallønsstigning i regionerne

Ny OK-aftale for de ansatte i regionerne giver udsigt til reallønsstigninger, bedre barselsforhold for fædre og styrket indsats for psykisk arbejdsmiljø. Fornuftig OK-aftale, vurderer DS.

OK15-forhandlinger går ind i den afgørende fase

DS indleder i næste uge sine egne OK-forhandlinger med arbejdsgiverne. Delresultater med generelle lønstigninger samt styrkelse af barselsforhold og fokus på arbejdsmiljø tegner til et fornuftigt samlet OK-resultat, vurderer DS-formand Majbrit Berlau.

Socialrådgivere til minister: Derfor er børnesager svære

Arbejdet med børnesager medfører ofte et enormt krydspres, der - sammen med kompleksiteten i sagerne - er væsentlige udfordringer for indsatsen. Sådan var budskabet til socialminister Manu Sareen, da han besøgte Børnefamiliecenter Nordvang i Horsens.

Kommuner kan spare penge - ved at bruge flere penge

En ny regnemodel skal gøre det muligt at beregne kommuners udgifter og besparelser ved at investere i forebyggelsen på det sociale område. Modellen bliver allerede brugt flittigt i Sverige, og flere danske kommuner snuser til den.

OK15-aftale: Lønstigninger til kommunale socialrådgivere

Natten til 16. februar blev der indgået en generel OK-aftale på det kommunale område. Dansk Socialrådgiverforening fremhæver generelle lønstigninger, styrket indsats for psykisk arbejdsmiljø og en ekstra uges lønnet barsel til fædre som hovedelementer i aftalen.

OK15: Smalt, men fornuftigt forlig på statsområdet

Generelle lønstigninger, sikring af reallønnen og styrket indsats for psykisk arbejdsmiljø indgår i det statslige OK-forlig, som DS kalder ”smalt, men fornuftigt.” Formanden giver desuden opdatering på de øvrige OK15-forhandlinger.

DS efterlyser mere tid til dialog med børn og unge

Hvis udsatte børn og unge skal føle sig medinddraget, kræver det mere tid og bedre vilkår for at tale med dem. Sådan lyder DS’ kommentar til undersøgelse, der viser, at kun 35 procent af de anbragte børn føler sig taget med på råd i beslutning om anbringelsessted.

Hvordan er det Danmark, vi kender?

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afsluttede sin nytårstale med at opfordre til, at " vi skal passe på det Danmark, vi kender". Vi har bedt en række socialrådgivere give deres bud på, hvordan det Danmark ser ud.

Nye og lavere sagstal fra DS

DS sænker de vejledende sagstal på børneområdet. Det er nødvendigt, for en børnesag stiller flere og helt andre krav til socialrådgiverne i dag end for bare fem år siden, siger DS’ næstformand.

Nordjyske kommuner: Svært at skaffe socialrådgivere

Ledigheden blandt socialrådgivere er på sit laveste i flere år. Umiddelbart positivt, men udviklingen betyder, at nogle kommuner har svært ved at tiltrække ansøgere til socialrådgiverstillinger. DS opfordrer kommuner til at give nyuddannede erfaring.

Minister trækker forslag om voksenreform efter kritik

Efter en række kritiske høringssvar fra blandt andre Dansk Socialrådgiverforening, har socialminister Manu Sareen valgt at trække sit forslag om den såkaldte voksenreform. Positivt med en minister, som lytter til fagfolk, understreger DS.

DS roser Koch-udvalgets integrations-udspil

Carsten Koch-udvalgets nye rapport om integration af flygtninge på arbejdsmarkedet anbefaler en tidligere og mere individuel indsats med virksomhedsrettet fokus. Rigtig positivt, vurderer DS. Men den indsats kræver ressourcer.

OK15: DS har udvekslet krav med arbejdsgiverne

De kommende OK-forhandlinger mellem Dansk Socialrådgiverforening og arbejdsgiverne kommer til at handle om lønstigninger, arbejdstidsregler og beskyttelse af tillidsvalgte. Det står klart, efter at parterne inden jul udvekslede OK15-krav.

Nyt påbud: Endnu en kommune har rod i arbejdsmiljøet

Jammerbugt Kommune har fået et påbud fra Arbejdstilsynet på grund af for højt arbejdspres og stort sagsefterslæb. Opnormering og en tæt dialog mellem medarbejdere og ledelse skal løse problemet. Positivt, at ledelsen reagerer, understreger DS.

Laveste socialrådgiverledighed i årevis

Ledigheden blandt socialrådgivere har ramt det laveste niveau siden 2010. Samtidig er dimittendledigheden faldet, selv om antallet af nyuddannede er næsten firedoblet fra 2010 til 2013.

Arbejdstilsynet sætter fokus på psykisk arbejdsmiljø

I 2015 gennemfører Arbejdstilsynet et særligt tilsyn af det psykiske arbejdsmiljø på socialrådgiverarbejdspladser. En række kommuner har fået påbud i løbet af de seneste år, og netop påbud kan være med til at skabe forbedringer.

TOP 10: Det læste I om i 2014

”Socialrådgiverne” på DR1, valg i DS, borgertrusler og det tragiske knivdrab på en socialrådgiver var blandt de mest læste historier fra Dansk Socialrådgiverforening i 2014. Vi har samlet en top 10 fra året der gik.