Main menu

Dansk Socialrådgiverforening mener

Når Dansk Socialrådgiverforening har en mening, tøver vi ikke med at sige frem.

» Læs seneste høringssvar


Seneste debatindlæg
 

Plejefamilier er ikke klædt på til opgaven

Der er brug for en ny vision for anbragte børn og unge, hvor vi blandt andet styrker opbakningen til og uddannelsen af plejefamilier, skriver DS-næstformand Niels Christian Barkholt, i et debatindlæg på Altinget.dk.

Opgør med knopskydningen i beskæftigelsessystemet

Faglighed, forenkling og målrettede investeringer bør være pejlemærker for det kommende lovgivningsarbejde på beskæftigelsesområdet, skriver Majbrit Berlau, formand for DS og Mads Samsing, næstformand, HK Kommunal på piopio.dk.

Investér i anbragte unges trivsel

Skal vi komme det høje antal selvmord og selvmordsforsøg blandt anbragte børn og unge til livs, kræver det, at vi både økonomisk og fagligt investerer i en forbedret indsats, skriver DS-næstformand Niels Christian Barkholt i et debatindlæg på Altinget.dk.

1. maj-tale: Vi må kæmpe for vores fælles velfærd

Stærk fælles velfærd er afgørende for de danske lønmodtagere, og fagbevægelsen har en forpligtelse til at forsvare fælleskabets velfærd, understregede socialrådgivernes formand, Majbrit Berlau, da hun 1. maj var blandt de officielle talere ved arrangementer i Viborg og Aarhus.

Bandepakke stiller krav om mere handling

Det kræver en helhedsstrategi at modvirke ungdomskriminalitet, og i et fælles debatindlæg i Berlingske anbefaler Dansk Socialrådgiverforening og Børnerådet, at Folketinget vedtager en indsats mod unges kriminalitet med styrket på forebyggelse, bedre resocialisering og tættere koordinerede indsatser.

Joboptimisme for kontanthjælpsmodtagere kræver en håndholdt indsats

Det virker, når kommuner investerer i beskæftigelsesindsatsen og bl.a. ansætter flere socialrådgivere for at sikre, at ledige får den rette, håndholdte indsats. Opfyldes dette, er beskæftigelsesministerens ambitioner for jobparate ledige realistiske, vurderer DS-formand Majbrit Berlau i Jyllands-Posten.

Vigtig støtte skal hjælpe unge med handikap ind i voksenlivet

Når unge med usynlige handikap som autisme eller OCD fylder 18 år, fjernes deres støtte brat. Det giver problemer for mange, og i stedet bør støtten gradvist nedtrappes over en længere periode, foreslår socialrådgivere og DS i debatindlæg i Politiken.

Løn efter køn? Nej tak

Mandlige socialrådgivere tjener på et arbejdsliv over 100.000 kroner mere end deres kvindelige kolleger på et tilsvarende lønniveau. Og forskellen kan ikke forklares med, at ”mænd forhandler bedre,” skriver DS-formand Majbrit Berlau på kvindekampdagen.

Vi må ikke glemme nogen – heller ikke dem på kontanthjælp

Hvis vi vil hjælpe borgerne og flytte folk fra kontanthjælp til beskæftigelse, kræver det længere forløb af høj kvalitet, der tager hånd om borgernes problemer. Derfor skal politikerne droppe den økonomiske pisk og investere i sociale indsatser og uddannelse. Debatindlæg af Majbrit Berlau i Berlingske.