Main menu

Bliv tillidsrepræsentant (TR)

Som tillidsrepræsentant har du mulighed for at gøre en forskel for dig selv og dine kolleger på arbejdspladsen. Dine arbejdsopgaver har nemlig stor betydning for dine kollegers arbejdsvilkår.

Som tillidsrepræsentant bakker du op om kollegaerne i hverdagen og er talsperson overfor ledelsen på arbejdspladsen. 

Hvad laver en tillidsrepræsentant? 
Det er forskelligt, hvilke opgaver du løser som TR og det varierer også i perioder. Men på de fleste arbejdspladser er det f.eks. tillidsrepræsentantens opgave at forhandle løn på kollegaernes vegne. Også for nyansatte.

Som TR vil du også indgå i MED- og SU-arbejdet, hvor samarbejdet om den gode arbejdsplads med ledelse, arbejdsmiljørepræsentanter og organisationsrepræsentanter fra andre faggrupper er centralt. 

Som TR er du med til at sikre: 

  • En matchende løn for kollegerne
  • Gode arbejdsforhold på arbejdspladsen
  • Et godt arbejdsmiljø
  • Kompetencegivende uddannelse 

Repræsentant på arbejdspladsen 
Som tillidsrepræsentant for Dansk Socialrådgiverforening er du også fagforeningens repræsentant på arbejdspladsen. På den måde er du med til at sikre en god sammenhængskraft mellem Dansk Socialrådgiverforening, medlemmerne – dine kolleger - og ledelsen på arbejdspladsen. Du er med til at finde løsninger på problemer for dine kolleger og er det bindende led, der får hverdagen på arbejdspladsen til at glide i den rigtige retning.   

Styrk din viden 
I Dansk Socialrådgiverforening får du en TR-uddannelse, der styrker dine kvalifikationer i forhold til hvervet som tillidsrepræsentant og dit lederskab af klubben. Du får blandt andet indsigt i hele forhandlingssystemet, arbejdsmarkedsforhold og overenskomster.   

Som TR får du en introsamtale og en årlig udviklingssamtale med en konsulent i DS. Senere kan du deltage i eksempelvis forhandlingskurser eller kurser om lederskab og coaching, når du får mere erfaring. 

Sådan bliver du valgt
Læs mere om TR’s opgaver og om, hvordan du bliver valgt som TR på arbejdspladsen på den særlige side for Dansk Socialrådgiveres tillidsrepræsentanter. 

» Sådan bliver du valgt