Main menu

Kalender for seniorsektionen

Få overblik over Seniorsektionens aktiviteter.

Seniorsektionen Øst mødes hver den første tirsdag i måneden til frokost kl 12-14 på Karla, Dantes Plads 1 – ingen tilmelding bare duk op. (altså 4. april 2017 , 2. maj 2017 og 6. juni 2017)  Derefter vurderer vi, inden vi tager stilling til, om vi skal fortsætte. 

Juni 2017

Birkerød

Sektion Seniorer
Seniorarrangement

07-06-2017

Tur til Grennesminde og Karen Blixen museet

7. juni 2017 skal vi en tur uden for København. Kl. 10 mødes vi på Grennesminde ( Tornevangsvej 97, Birkerød.) et specialundervisnings- og dagbehandlingstilbud for børn og unge med særlige behov. Forstander Thomas Bakke vil vise rundt og fortælle om institutionen, mens vi nyder en kop kaffe. S-tog til Birkerød derefter en gåtur på ca 19 min. De, der har behov for taxa, kan ringe til Brita eller Lise, som så vil sørge for taxaer.  Kl 12.15 sharp bliver vi hentet i bus og kørt til Club Riva, Rungsted Havn, hvor vi skal spise Pariserbøf. Der er mulighed for at købe vin, øl og vand for egen regning. Kl 13.15 går vi over gaden til Karen Blixen museet, hvor vi får en guidet tur. Pga museets størrelse deles vi i 3 grupper. Rundvisningen tager ca 1time Efter rundvisningen kan man selv gå rundt i parken/museet og/eller se en 12 min.s film om Blixens forfatterskab. Der er mulighed for at købe kaffe – ligesom der er en mindre museumsbutik. Tæt på museet er stoppested, hvorfra der går offentlig bus mod nord og syd. Pris 145,00 kr. Bindende tilmelding. Spørgsmål vedr. arrangementet kan rettes til Brita Kjølberg, tlf. 23 84 70 75 eller Lise Madsen, tlf. 28 96 83 86. Tilmelding efter først til mølle princippet til arrangørerne.


Nyborg

Sektion Seniorer
Seniorarrangement

27-06-2017

Tur til Nyborg Slot m.m.

Vi har tidligere besøgt Nyborg slot, men på flere opfordringer arrangerer vi gerne en ny tur dertil. Nyborg slot har en spændende historie med storhedstid i 1500-tallet som sæde for kongemagten, med Danehof mm. Det forsøges i disse år at få slottet opført på Unescos liste over verdens kultur-arvsminder bl.a. gennem en stor udvidelse, der er påbegyndes 2018. Vi mødes kl. 10.30 på Nyborg Slot, ved billetsalget til venstre for slotsbygningen – adresse: Slotsgade 34 – gode p-muligheder bag slottet. Togrejsende, der ønsker transport til slottet bedes møde på Nyborg station kl. 10.00 i forhallen. Der serveres indledningsvis en kop kaffe/te og ostemad i eller omkring slottet afhængig af vejret. Rundvisning på slottet med guide kl. 11.00 til ca. 12.00. Herefter går vi til den nærliggende restaurant ”Roeds” - Mellemgade 11 – hvor der serveres en let frokost kl. 12.30. Efter frokosten – kl. ca. 13.45 - besøger vi Nyborg bymuseum ”Borgmestergården”, Slotsgade 11, hvor vi på egen hånd besigtiger udstillingerne i en af byens ældste bygninger - ca. 400 år gammel. Der serveres efterfølgende eftermiddagskaffe i museets gårdhave kl. ca. 14.30. Kl. ca. 15.00 forlader vi Borgmestergården og de, der har tid og lyst, kan gå med på et kort besøg i Nyborg Vor Frue Kirke, der indenfor de seneste år har fået et alterkors og altervindue udført af den kendte billedkunstner Maja Lisa Engelhardt. Læs mere om Nyborg slot og Borgmestergården på www.nyborgslot.dk og Nyborg Vor Frue Kirke på www.nyborgkirke.dk. Praktiske oplysninger: Deltagere der ønsker transport fra/til Nyborg station bedes oplyse dette ved tilmelding. Der er togforbindelse til/fra Sjælland og Jylland hver halve time. Undersøg selv togforbindelserne i rejseplanen. Husk også at anføre mobiltlf.nr. Egenbetaling: 150,00, som bedes indbetalt som anført i nyhedsbrevet. Obs.: Hvis du er medlem af Østfyns museumsforening så medbring venligst medlemskortet – det giver nemlig gratis adgang for 2 personer! Det skal bemærkes, at turen ikke er handikapvenlig, kørestolsbrugere kan ikke komme rundt på slottet eller i Borgmestergården, da der er en del trapper og desværre ingen elevator. Man kan dog godt komme rundt med rollator.  Arrangør: Linda Høegmark, tlf. 61465560 og Ingelise Scherning, tlf. 30327798 Tilmelding:  Senest 20 juni 2017 til Linda Høegmark lindahoeeg@gmail.com Sted: Nyborg Slot Slotsgade 54 5800 Nyborg


Tilmeldingsfrist