Ramt på identiteten

Mød Pil Christensen i et foredrag om et fokus på konkurrencestatens konsekvenser for trivslen i dagens Danmark.

Gang på gang viser trivselsmålinger, at der er store udfordringer med det psykiske arbejdsmiljø, tal for stress, depression og angstramte er eksploderet de seneste år.

Siden 1987 har vi ifølge arbejdspsykolog Einar Baldursson, set stressforekomsten stige, så vi i dag befinder vi os på et farestruende høj niveau. En megafonmåling fra 2016 viste at 48 procent af de offentligt ansatte ofte føler sig stresset på jobbet og at 82 procent oplever et større arbejdspres i dag end for 5 år siden.

Stress står ikke alene. Antallet af mennesker med psykiske lidelser stiger også. Det er paradoksalt i et samfund, der bryster sig af at være blandt de lykkeligste i verden.

Når vi snubler i tilværelsen, ses det som et individuelt nederlag. Kritikken retter vi mod os selv.

Sociolog og foredragsholder Pil Christensen blev i 2014 ramt af en voldsom hjernerystelse, der i årevis gjorde hende ude af stand til at arbejde og være social. Igennem sin personlige historie sætter Pil fokus på konkurrencestatens konsekvenser for trivslen i dagens Danmark. I en tid, hvor vi hele tiden forventes at se fremad, optimere os selv, og hvor presset er vokset markant.