Tur til Nyborg Slot m.m.

Vi har tidligere besøgt Nyborg slot, men på flere opfordringer arrangerer vi gerne en ny tur dertil.

borg slot har en spændende historie med storhedstid i 1500-tallet som sæde for kongemagten, med Danehof mm. Det forsøges i disse år at få slottet opført på Unescos liste over verdens kultur-arvsminder bl.a. gennem en stor udvidelse, der er påbegyndes 2018.

Vi mødes kl. 10.30 på Nyborg Slot, ved billetsalget til venstre for slotsbygningen – adresse: Slotsgade 34 – gode p-muligheder bag slottet.

Togrejsende, der ønsker transport til slottet bedes møde på Nyborg station kl. 10.00 i forhallen.

Der serveres indledningsvis en kop kaffe/te og ostemad i eller omkring slottet afhængig af vejret.

Rundvisning på slottet med guide kl. 11.00 til ca. 12.00. Herefter går vi til den nærliggende restaurant ”Roeds” – Mellemgade 11 – hvor der serveres en let frokost kl. 12.30.

Efter frokosten – kl. ca. 13.45 – besøger vi Nyborg bymuseum ”Borgmestergården”, Slotsgade 11, hvor vi på egen hånd besigtiger udstillingerne i en af byens ældste bygninger – ca. 400 år gammel. Der serveres efterfølgende eftermiddagskaffe i museets gårdhave kl. ca. 14.30.

Kl. ca. 15.00 forlader vi Borgmestergården og de, der har tid og lyst, kan gå med på et kort besøg i Nyborg Vor Frue Kirke, der indenfor de seneste år har fået et alterkors og altervindue udført af den kendte billedkunstner Maja Lisa Engelhardt.

Læs mere om Nyborg slot og Borgmestergården på www.nyborgslot.dk og Nyborg Vor Frue Kirke på www.nyborgkirke.dk.

Praktiske oplysninger:
Deltagere der ønsker transport fra/til Nyborg station bedes oplyse dette ved tilmelding. Der er togforbindelse til/fra Sjælland og Jylland hver halve time. Undersøg selv togforbindelserne i rejseplanen. Husk også at anføre mobiltlf.nr.

Egenbetaling:
150,00 kr.

Obs.: Hvis du er medlem af Østfyns museumsforening så medbring venligst medlemskortet – det giver nemlig gratis adgang for 2 personer!

Det skal bemærkes, at turen ikke er handikapvenlig, kørestolsbrugere kan ikke komme rundt på slottet eller i Borgmestergården, da der er en del trapper og desværre ingen elevator. Man kan dog godt komme rundt med rollator.

Arrangør:
Linda Høegmark, tlf. 61465560 og Ingelise Scherning, tlf. 30327798

Tilmelding: 
Senest 20 juni 2017 til Linda Høegmark lindahoeeg@gmail.com