Faglig viden og debat

Indholdstype

Kategori

Socialrådgivere hædret for at favne hele familien

- Vi oparbejder en tillidsfuld relation til familierne, som gør, at vi kan komme mere ind til ”sagens kerne” og skabe meningsfulde indsatser omkring dem. Sådan beskriver socialrådgiver Rikke Rasmussen det sociale arbejde, som Silkeborg Kommunes Helhedsorienteret Indsats netop har fået Oliviaprisen for.

22.03.2018

OK18: Gør dig klar til konflikt

En mulig konflikt risikerer at træde i kraft lige efter påske. DS har derfor brug for en række oplysninger fra dig. Læs her, hvad du skal gøre for at blive konflikt-klar.

22.03.2018

Historisk TR-stormøde i gang

Netop nu er flere end 10.000 engagerede tillidsrepræsentanter fra de offentligt ansattes fagforeninger samlet til stormøde i Fredericia. Flere end 200 af dem er tillidsrepræsentanter for socialrådgiverne. Sammen forbereder de sig på konflikt og danner fællesskaber på kryds og tværs af faggrupper.

22.03.2018

Majbrit Berlau: Det er simpelthen for svært at få førtidspension

Den længe ventede evaluering af reformen af førtidspension og fleksjob kom i mandags, og konklusionen er klar: Det er for svært at få førtidspension, og ressourceforløbene mangler for ofte kvalitet. DS efterlyser grundlæggende lovændringer og færre sager.

22.03.2018

Nye regler om integrationsydelse og dansktillæg

JURASPALTEN: 13. december 2017 blev lovforslag L 120 om ændringer af integrationsydelsen og dansktillægget fremsat i Folketinget. Formålet med lovforslaget er at styrke tilskyndelsen til at arbejde og blive selvforsørgende.

15.03.2018

Eksperter: Særregler og ghettolister skader integrationen

Ghettolisten bliver brugt til at legitimere en række drastiske tiltag i regeringens ghettoudspil. En liste, der ifølge eksperter burde afskaffes, da den både er vilkårlig, stigmatiserende og modvirker integration.

15.03.2018

OK18 Strejkevarsel: Løn er den store knast

Vi har ikke rejst krav om en lønfest, men tiden er inde til at sikre socialrådgivere og andre offentligt ansatte en reallønsfremgang, der svarer til de privatansattes. Vi vil anerkendes for vores indsats og den opgave, vi løser i samfundet, så vi kan selvfølgelig ikke acceptere endnu et kriseforlig. Sådan lyder det fra Majbrit Berlau, formand for Dansk Socialrådgiverforening, efter at OK18-forhandlingerne på både det regionale, kommunale og statslige område er brudt sammen, og der er udsendt strejkevarsel.

15.03.2018

Tingbjerg – i virkeligheden

Vi er taget på reportagetur til det særligt udsatte boligområde Tingbjerg, som er på ghettolisten. Både socialrådgivere, en skoleleder og en mor, der har børn på Tingbjerg Skole, er bekymrede for konsekvenserne af den negative fortælling om området. Som både socialarbejdere, forældre og ikke mindst politikere bidrager til.

15.03.2018

OK18: Sammen er vi stærkest

REGIONSLEDER: Vi må ikke glemme fagbevægelsens fælles historie om, at mange før os har skabt overenskomstresultater og truffet svære og kloge beslutninger, som vi i dag nyder godt af.

15.03.2018

OK18 – Vi kæmper for et ordentligt arbejdsliv

LEDER: Når du læser denne leder, håber jeg, at vi er et skridt tættere på et forlig med arbejdsgiver, end vi er i skrivende stund.

15.03.2018

OK18: Sådan forbereder vi os på konflikt

Vi har spurgt tre tillidsrepræsentanter, hvad de mener om en eventuel storkonflikt på det offentlige område? Deres arbejdsplads er udtaget til konflikt, så hvordan forbereder de sig? Og hvilke konsekvenser vil konflikten få for borgerne?

15.03.2018

Mig og mit arbejde: Jonas Micheelsen

Jonas Micheelsen er projektkoordinator i Team Change i FrederiksborgCenteret. Bor med sin kæreste og gadekrydset Rosa i Sydhavnen i København.

15.03.2018