Faglig viden og debat

Indholdstype

Kategori

“Vi politikere skal blive bedre til at styre os selv”

- Tilgiv os, at vi spørger igen. Jeg kan godt forstå, hvis der er nogle socialrådgivere, der siger: Dét har vi hørt før, og har det nogensinde hjulpet? Sådan lyder det fra innovations-minister Sophie Løhde i et dobbeltinterview med Dansk Socialrådgiverforenings næstformand, Niels Christian Barkholt. De opfordrer socialrådgivere til at hjælpe med at rydde op i overflødige regler og bureaukrati ved at deltage i ”Meld en regel”.

19.10.2017

Tid til borgernes drømme

Det nedsatte sagstal betyder, at vi har en ramme, hvor vi kan arbejde for borgerne. Vi har tid til at forberede os, tænke over, hvad der er bedst for den pågældende borger, og vi kan være tilgængelige, når borgeren har brug for det. Sådan lyder det fra socialrådgivere fra Jobcenter Silkeborg, hvor investeringer i beskæftigelsesindsatsen har ført til et langt bedre arbejdsmiljø og tilfredse borgere. Pris? Borgmesteren forventer en gevinst på godt 31 millioner kroner.

19.10.2017

Teenagere er lige så følsomme som helt små børn

Nyt studie tyder på, at teenagere er lige så følsomme overfor sociale begivenheder som helt små børn. Det er overraskende, siger forskningsleder Signe Hald Andersen fra ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed.

19.10.2017

Stor interesse for OK18 skal veksles til høj stemmeprocent

REGIONSLEDER: Tak til alle jer, som har bidraget til diskussioner om krav til OK18. Til marts skal alle medlemmer stemme om overenskomstresultatet. I 2015 stemte kun 40 procent – lad os gøre det bedre i 2018 og få stemmeprocenten op på 50!

19.10.2017

Plejemor: Fedt at det er ok med konsekvens og belønning

- Det er fedt at få at vide, at det er ok med konsekvenser og belønninger. Især for mig som pædagog. Jeg kan se, at det virker og giver ro både hos vores plejebarn og os, siger Annette, der er pædagog og har et plejebarn på otte år. KEEP givet familien en tro på, at de som familie godt kan håndtere de svære udfordringer.

19.10.2017

Skal forældres udgifter til at forebygge børns helbredsproblemer kompenseres?

En lidelse skal være konstateret, hvis forældres udgifter til forebyggelse skal kompenseres. En dokumenteret alvorlig risiko for en lidelse som følge af at være for tidligt født, er således ikke omfattet.

19.10.2017

Mistrivsel og lidelse i ”verdens lykkeligste land”

KOMMENTAR: Vi presser os selv og hinanden i ”selvets kultur”, hvor det gælder om at få flest ”likes” og være én, de andre har lyst til at lege med. Dem, der bukker under i den mellemmenneskelige konkurrencekamp, stemples som ikke dygtige eller robuste nok. De risikerer at blive udstødt af samfundet, eller de vender selv samfundet ryggen, fordi de ikke kan leve op til kravene.

19.10.2017

Mig og mit arbejde: Amalie Kjeldsen

Amalie Kjeldsen er 26 år, bor i Pederstrup i Syddjurs med sin kæreste. Arbejder i Norddjurs Kommune i Børne- og familieafdelingen.

19.10.2017

Jobcenter Lærkevej: Socialrådgivere får ros for fagligt opråb

12 socialrådgivere fra Jobcenter Lærkevej har i en kronik sat ord på deres frustration over manglende tid og muligheder for at udøve god sagsbehandling. Fagfæller fra flere steder i landet bakker op.

19.10.2017

Sverigesmodellen må ikke blive en spare-øvelse

LEDER: Målet med modellen skal være en tidligere og grundigere indsats for de udsatte børn og unge, og et af midlerne hertil er flere ressourcer. Det er kun godt, hvis det så gavner kommunens økonomi på længere sigt, men forventninger om at spare penge må ikke spænde ben for det sociale arbejde.

19.10.2017

Hvorfor siger du ikke bare op eller nedlægger arbejdet?

KLUMME FRA PRAKSIS: Jeg kan kun svare for mig selv. Efter mange år i praksis er det fortsat min overbevisning og erfaring, at vi er en faggruppe, som har en kolossalt meningsfuld og faglig berettigelse på beskæftigelsesområdet.

19.10.2017

OK18: Socialrådgivere ønsker højere løn og pension

Hvis det står til medlemmerne, skal Dansk Socialrådgiverforening kæmpe for at få hævet både løn og pension ved de kommende overenskomstforhandlinger. Men også det pressede arbejdsmiljø har været til debat på socialrådgivernes klubmøder om ønsker til Dansk Socialrådgiverforenings overenskomstkrav, fortæller en række tillidsfolk.

19.10.2017