Praktik

Når du starter i praktik, er det vigtigt, at du kender dine rettigheder og har nogle at tale med om den usikkerhed, som det er helt naturligt at have. Her har vi samlet gode råd og alt, hvad du har brug for at vide som praktikant.

Har du brug for hjælp?

Hvis du har brug for råd og vejledning under din praktik, så kan du tage kontakt til vores Medlemsservice.

Mandag – Torsdag: 9.00 – 16.00
Fredag: 9.00 – 15.00
Telefon: 70 10 10 99

Regler for praktikken

Det kan være svært at gennemskue, hvilke rettigheder man har som praktikant. Men her har vi samlet et overblik over de forskellige steder, rettighederne står beskrevet.

» Læs mere

Kend dine rettigheder og vid hvor du kan hente hjælp

Arbejdsopgaver 

Dit praktiksted skal give dig arbejdsopgaver, som gør dig i stand til at opnå dine læringsmål. Hvis du skal lære at indgå relationer med borgere, er det for eksempel vigtigt, at du har borgerkontakt. 

Læring 

Du indgår ikke som en del af praktikstedets normering. Du skal derfor ikke have din egen sagsstamme, og det vil altid være en kollega eller leder, der har ansvaret for sagsbehandlingen. Praktikken skal tilrettelægges efter din læring, så du starter med at observere og løbende indtager en mere reflekterende og udøvende rolle

Vejledning 

Du har ret til professionsrettet vejledning, mens du er i praktik. Vejlederen på dit praktiksted behøver ikke nødvendigvis være uddannet socialrådgiver, men skal have erfaring med socialrådgiverarbejde og skal afsætte tid til at vejlede dig. 

Meld dig ind

Vær med i et engageret fællesskab. Vi går forrest, når din løn og arbejdsvilkår skal forhandles - og meget mere.

Tre gode råd til dig som skal i praktik

Lav en god forventningsafstemning

Sørg for at lave en grundig forventningsafstemning med din praktikvejleder om kommunikation, arbejdsopgaver og læringsmål.
Skriv løbende dine udfordringer ned, så I kan tale om dem på jeres statusmøder.

Lær dine kollegaer at kende

Spis frokost sammen og deltag i sociale arrangementer og møder i socialrådgiverklubben. Opsøg tillidsrepræsentanten, som er en af kollegaerne, der er valgt til at varetage socialrådgivernes interesser på arbejdspladsen.

Vær nysgerrig og åben

Stil spørgsmål til kollegaernes praksis, du kan lære meget af dem, men husk også at forholde dig nysgerrig og åben. Som praktikant kommer du med den nyeste viden og ser tingene udefra, så måske kan de også lære noget af dig.

Podcast

Hvordan er det at være i praktik på Socialrådgiveruddannelsen?

Bliv medlem nu

Hvis du har spørgsmål, så er du velkommen til at ringe til os.

Tlf – 70 10 10 99
Hverdage 9.00-16.00

Spar ventetiden

Gå direkte til selvbetjeningssystemet Mit DS og bliv medlem af Dansk Socialrådgiverforening. Vi glæder os til at høre fra dig.

Online indmelding