Præstationssamfundet

Stress, angst og depression trives i bedste velgående, hvordan kan vi forklare det? Mød Anders Petersen, lektor i sociologi på Aalborg Universitet, som vil komme med et svar. Anders er aktuel med bogen "Præstationssamfundet".

Vi bliver gang på gang mindet om det, og emnet synes aktuelt som aldrig før: Psykiske lidelser som stress, angst og depression trives i bedste velgående i vores tid. Hvordan kan vi forklare det?

I foredraget vil Anders Petersen, lektor i sociologi på Aalborg Universitet, komme med et svar. Ifølge ham lever vi i dag i et præstationssamfund, hvor der stilles store krav til mennesket som præstationsindivid, og hvor vi tager disse krav på os og forsøger at udleve dem. Men i jagten på at være fleksible, hurtige eller attraktive nok, risikerer vi at falde om i udmattelse, og i kampen for at følge med, driver vi således rovdrift på os selv og gør os sårbare over for psykisk mistrivsel.

Anders Petersen er sociolog fra Aalborg Universitet. Han har skrevet og redigeret flere bøger om bl.a. Sociale Patologier (med Kieran Keohane, 2014) og Diagnoser (med Svend Brinkmann, 2015). Han er aktuel med bogen ‘Præstationssamfundet’, hvor han ser depressioner som en seismograf for en tendens i tiden, hvor det er afgørende at gøre sig gældende og præstere på jobbet og i privatlivet. Han sætter fokus på, om vi virkeligt ønsker et samfund, hvor folk bryder sammen mentalt.

Sted:
DS Aalborg, mødelokaler  
Hadsundvej 184 
DK-9000 Aalborg 
Danmark