Nyheder

Socialrådgivere: Stress slider også mennesker ned

Fysisk nedslidning fylder meget i debatten om tilbagetrækning, men politikerne må ikke glemme de mange, mange tusind mennesker, der hver dag bliver syge på grund af stress, skriver Mads Bilstrup, formand for Dansk Socialrådgiverforening.

07.08.2019

Styringen af de offentligt ansatte har taget overhånd

Socialrådgivere er blevet administratorer, pædagoger ’opbevarer’ børn, mens sygeplejersker må have løbesko på for at nå alle patienter. Er det sådan, vi ønsker at bruge de offentligt ansattes faglige kompetencer – eller kan vi finde på klogere løsninger til at lette presset på det offentlige arbejdsmarked?

19.06.2019

Politikerne har selv skabt jobcentrenes udfordringer

Politikerne glemmer, at de selv har skabt udfordringerne for både ledige borgere og socialrådgivere. Problemet er politikernes egen lovgivning, kommunal kassetænkning og besparelser. Det er det, de skal arbejde på at løse efter valget.

05.06.2019

Kritikere er ofte dem, der udvikler arbejdspladsen

De ansatte i den offentlige sektor er dedikerede, dygtige og samvittighedsfulde.

01.04.2019

Uopfordret ansøgning til Løhde: Tag os med på det sociale område

Vi mener, at vores erfaring og viden om praksis på området er helt uundværlige i investeringsfondens samlede arbejde. Derfor søger vi jobbet som repræsentanter i det rådgivende organ for Den Sociale Investeringsfond.

11.03.2019

Vil regeringen det åbne demokrati?

Justitsministeriets forslag til ændring af vejledningen om offentligt ansattes ytringsfrihed modarbejder idealet om åbenhed og gennemsigtighed i den offentlige sektor. Det er demokratisk stærkt betænkeligt.

07.03.2019

Mads Bilstrup: Fattigdom smadrer forestillingen om lige muligheder

Både forskning og erfaringer viser, at fattigdom ikke bidrager med noget som helst positivt for den enkelte eller samfundet. Det er derfor helt uforståeligt, at politikerne bliver ved med at sænke ydelserne for dem, der har det sværest..

01.02.2019

Syv organisationer: Sårbare taber på sundhedsreformen

Regeringen er ved at gentage fejlen fra kommunalreformen i 2007. Man vil sende regionernes højt specialiserede sociale tilbud ud i kommunerne som led i sundhedsreformen.

30.01.2019