Faglig viden og debat

Indholdstype

Kategori

Sådan kan du engagere dig i din fagforening

Ligegyldigt om det er kollegaernes arbejdsmiljø, borgernes retssikkerhed, kvaliteten i undervisningen eller noget helt fjerde, der driver dig, om du har lyst til at skrive læserbreve eller arrangere debatmøder, så er der en plads i socialrådgivernes faglige fællesskab, hvor du kan bidrage med det, du er god til.

14.03.2019

Socialrådgivere kommer med på råd om social investeringsfond

Efter en uopfordret ansøgning inviterer innovationsminister Sophie Løhde (V) nu Dansk Socialrådgiverforening og Socialpædagogernes Landsforbund med i det organ, der skal rådgive bestyrelsen i Den Sociale Investeringsfond.

14.03.2019

Mindre arbejdspres og større fagligt handlerum: Her er målene for socialrådgivernes arbejdsmiljø

Hovedbestyrelsen i Dansk Socialrådgiverforening har netop vedtaget en række mål for socialrådgivernes arbejdsmiljø. Nu er det op til os alle sammen i fællesskab at arbejde hen imod målene, lyder det fra næstformand Ditte Brøndum.

14.03.2019

DS: Nye regler om flyttehjælp lader borgerne i stikken

Som en del af sanktionsudspillet vil regeringen forhindre kommuner i at give flyttehjælp, hvis borgeren flytter til en anden kommune. Læs også DS’ reaktion på de hårdere sanktioner over for ledige, der ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet, og kommunernes forpligtelse til at vejlede borgerne bedre om sanktionerne.

07.03.2019

Tillidsfolk i Gribskov i fælles kamp – giver arbejdsgiver rødt kort

Nedskæringer i Gribskov Kommune og en efterfølgende fyring af 12 medarbejdere i kommunen, herunder en socialrådgiver, uden at medarbejderne er blevet inddraget, har fået en historisk enig medarbejderside til at give arbejdsgiver ’det røde kort’.

28.02.2019

Socialrådgiver afslørede lovbrud – nu inspirerer hun andre whistleblowere

Konference i Folketinget om whistleblowing blev indledt af socialrådgiver Susanne Fasting, som i 2015 afslørede Odense Kommunes ulovlige praksis på børneområdet. Hun opfordrer andre, der overvejer at gå til pressen med kritisable forhold på deres arbejdsplads, til at gå sammen med deres kollegaer og kontakte DS.

28.02.2019

Flere ledige kommer i job når socialrådgiverne får bedre tid

Dansk Socialrådgiverforening har i flere år arbejdet for, at kommuner landet over investerer i det sociale arbejde og færre sager pr. socialrådgiver. Nu dokumenterer forskning fra arbejdet i Hjørring Kommune, at det virker.

21.02.2019

Er du stresset? Sådan kan du få hjælp fra din fagforening

Hjertebanken, søvnmangel og problemer med hukommelsen? Hvis du har symptomer på stres, er det vigtigt at reagere på dem, før de udvikler sig.

07.02.2019

Fem skarpe tilbud – husk at gøre brug af dit medlemsskab

Vidste du, at du som medlem af Dansk Socialrådgiverforening kan få en billig forsikring og et godt lån, at du kan optjene bonus når du handler, og at du kan få gode råd om karriere og efteruddannelse og hjælp til at få den rigtige løn.

07.02.2019

Ingen ændringer i MED-systemet med ny hovedorganisation

Pr. 1. januar fik vi ny hovedorganisation – Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH). Men det ændrer ikke ved, hvordan pladserne fordeles i MED.

06.02.2019

Ny ferielov betyder også nye ferieregler i staten

De nye ferieaftaler er på plads - men inden de gælder, skal vi først have en overgangsperiode – læs med her.

06.02.2019

Inspiration fra ”Deltagereffekten” – relationer og 1:1-samtalen

Dennis Ørsted Petersen, konsulent i Region Syd, har med afsæt i bogen ”Deltagereffekten” skrevet et indlæg om relationer og 1:1-samtalen.

06.02.2019