Faglig viden og debat

Indholdstype

Kategori

Har du lagt mærke til at din løn er steget?

Hvis du er offentligt ansat, vil du muligvis have lagt mærke til et nyt og højere tal på din seneste lønseddel. Som et resultat af OK18 er socialrådgivere i både kommune, region og stat steget i løn fra 1. oktober 2018.

15.11.2018

Invester i socialt udsatte voksne

Vi har set investeringsmodeller på børne, unge- og beskæftigelsesområdet. Nu er tiden kommet til at rulle investeringstankegangen ud på det sociale voksenområde. Læs DS’ 51 anbefalinger til at fremme kommunernes investeringer i socialt udsatte voksne.

08.11.2018

Socialrådgiverne støtter filippinske chauffører med 10.000 kroner

De filippinske chauffører har brug for en global fagbevægelse og grænseoverskridende socialpolitik. Derfor støtter vi socialrådgivere chaufførernes kamp, lyder det fra Dansk Socialrådgiverforenings formand, Majbrit Berlau.

08.11.2018

Berlau får ansvar for socialpolitikken i ny superorganisation

Berlau får ansvar for socialpolitikken i ny superorganisation Så blev spændingen udløst. For fremtiden skal den nye superorganisation være kendt under navnet FH, som står for Fagbevægelsens Hovedorganisation. Og ansvarsområderne for den politiske top er også kommet på plads. Arbejdsfordelingen betyder, at DS’ formand, som bliver en af hovedorganisationens seks næstformænd, kan videreføre sit arbejde på det socialpolitiske område.

08.11.2018

Mere end hver tredje socialrådgiver bliver udsat for trusler

Socialrådgiverne er en af de faggrupper, der oftest bliver udsat for trusler, mens de er på arbejde. Tallene er rystende og helt uacceptable, siger Dansk Socialrådgiverforenings formand, Majbrit Berlau.

08.11.2018

Løntjek: Får du den løn, du har krav på?

Dansk Socialrådgiverforening er igen i år med i den store Løntjek-kampagne sammen med de øvrige organisationer i LO og FTF. Kampagnen løber af stablen i perioden fra den 12. november til den 23. november. Dansk Socialrådgiverforening har besluttet, at der i år er særligt fokus på medlemmer, der har skiftende arbejdstider.

08.11.2018

Årlige lønforhandlinger i staten – 2018

Hvis ikke den årlige lønforhandling allerede har været afviklet på din arbejdsplads, så er det ved at være tid inden 2018 bliver til 2019.

07.11.2018

Persondataforordning på statens område

Som TR har du ret og krav på de nødvendige oplysninger til at kunne varetage hvervet som TR. Med den nye persondataforordning kan du – måske - opleve, at arbejdsgiver er blevet mere tilbageholdende.

07.11.2018

Forebyggelse af vold gennem faglige metoder

Websitet Metoder Mod Vold viser ved hjælp af videoer fra kommunale arbejdspladser, hvordan man kan arbejde med at forebygge og håndtere konflikter med borgere, der har særlige problemstillinger. Websitet kan også inspirere på statslige arbejdspladser.

07.11.2018

Har du gode TR-vilkår?

De gode TR-vilkår på statslige arbejdspladser kommer ikke nødvendigvis af sig selv. DS står klar til at sparre og hjælpe dig med at forbedre dine vilkår.

07.11.2018

Jul og ferie (staten)

Jul er ferietid, men hvordan er det nu med helligdage og fridage. Og hvordan er reglerne, hvis din arbejdsplads holder lukket mellem jul og nytår?

07.11.2018

Kurser og konferencer i 2019 – for statslige tillidsrepræsentanter

Sæt allerede nu kryds i kalenderen for, hvornår du skal på TR-uddannelse, og tilmeld dig via DS’ kalender, hvor alle kurser og konferencer bliver lagt op.

07.11.2018