Faglig viden og debat

Indholdstype

Kategori

Lovende udspil om en helhedsorienteret indsats for udsatte borgere

Regeringens udspil ’Sammen med borgeren’ rummer mange af de principper, som Dansk Socialrådgiverforening har arbejdet for at udbrede de seneste år. Nu skal vi socialrådgivere gribe chancen for at få indflydelse på implementeringen, så systemet reelt kommer til at understøtte de gode initiativer, lyder opfordringen fra Majbrit Berlau.

11.10.2018

3517 syge borgere uretmæssigt ramt af kontanthjælpsloftet

De har været på kontanthjælp i over fem år, men i virkeligheden burde de være i ressourceforløb, fleksjob eller på førtidspension. Alligevel er de blevet ramt af kontanthjælpsloftet, viser nye tal.

10.10.2018

Et godt arbejdsmiljø er ikke gratis

Dansk Socialrådgiverforening hilser ekspertudvalgets anbefalinger til et bedre arbejdsmiljø velkommen - men det må ikke blive tomme ord, og der skal følge penge med.

04.10.2018

Socialrådgivere møder partileder og minister

Da Folketinget åbnede tirsdag, havde Virkelighedens Velfærd arrangeret en ’walk and talk’, hvor socialrådgivere, pædagoger og lærere fik mulighed for at fortælle politikerne om den hverdag, de oplever. Isabell Langhoff, socialrådgiver i Jobcenter København, fik blandt andet en snak med socialminister Mai Mercado om sagstal.

04.10.2018

Nu skal Sophie Løhde på dobbeltdate med Peter

For halvandet år siden præsenterede Majbrit Berlau en plakat med Peter - en kontanthjælpsmodtager med 17 fagpersoner og 8 handleplaner - for Sophie Løhde, der efterfølgende vedtog loven om én plan. I fredags præsenterede Majbrit Berlau en ny Peter – med én plan og én koordinerende sagsbehandler – så nu vil Sophie Løhde tage på dobbeltdate.

27.09.2018

Virksomhedspraktik er nyttesløs for en stor gruppe af ledige

Rigtig mange langtidsledige indvandrere har ingen gavn af at komme i virksomhedspraktik, viser ny evaluering. Derfor er det bekymrende, at regeringen fokuserer så meget på virksomhedspraktik og fjerner støtten til andre typer af hjælp til ledige, mener Dansk Socialrådgiverforening.

27.09.2018

TR-uddannelse og TR-udviklingssamtaler

Som TR er det nødvendigt med uddannelse, viden og sparring. DS udbyder årlige kurser på statens område og udviklingssamtaler. Men du er altid velkommen til at tage fat i din konsulent for råd og sparring.

26.09.2018

DS og Kriminalforsorgens direktør om socialrådgivernes arbejdsmiljø

Som opfølgning på politisk møde den 3. januar 2018 om socialrådgivernes arbejdsmiljø og tilhørende udfordringer er der afholdt et nyt møde mellem bl.a. DS’ formand Majbrit Berlau og direktør Thorkild Fogde for at tale status og næste skridt for at sikre socialrådgivernes arbejdsmiljø.

26.09.2018

OK18 og generelle lønstigninger i 2018

OK18-forløbet var undervejs på alle måder specielt og særegent, men som bekendt endte det hele godt – målt både på at vi undgik en storkonflikt og at vi fik et rigtig godt resultat hjem. Et resultat, som betyder lønstigninger i 2018.

26.09.2018

Lønforhandlingerne i Kriminalforsorgen 2017 og 2018

Lønforhandlingerne for 2017 er endelig afsluttet – men om ikke længe tager vi fat igen, når der i 4. kvartal 2018 skal forhandles igen. Det gælder også statens øvrige arbejdspladser.

26.09.2018

Valg i DS – hjælp os med at få dine kollegaer til at stemme

Prik dine kollegaer på skulderen og mind dem om, at bruge deres demokratiske ret: At være med til at bestemme, hvem der i de næste to år, skal sidde i DS’ politiske ledelse. Det er vigtigt for et stærkt fællesskab, at mange er med til at stemme om, hvem der skal tegne den politiske ledelse. 

26.09.2018

Er din arbejdsplads arbejdsmiljøcertificeret? – Arbejdstilsynet på vej

Hvis din arbejdsplads arbejder systematisk og målrettet med arbejdsmiljø, kan den blive akkrediteret af Arbejdstilsynet – er det tilfældet hos jer?

26.09.2018