Faglig viden og debat

Indholdstype

Kategori

Bland dig i valgkampen

Her har vi samlet en god blanding tal, fakta og eksempler på spørgsmål, som du kan tage med til valgmøde, bruge på de sociale medier eller hvor du ellers har lyst til at blande dig i valgkampen.

16.05.2019

Folketingsvalg 2019: Det kæmper DS for

Ordentlige forhold for socialrådgivere og vores velfærdskollegaer, både nu og efter arbejdslivet, står højt på DS’ dagsorden. Og så skal vi have politikerne til at afskaffe de lave ydelser og investere i det sociale arbejde.

16.05.2019

Ny lov giver plads til fagligheden – brug den

Hele lovgivningen på beskæftigelsesområdet er blevet forenklet. Grib chancen for at få indflydelse på den nye praksis, lyder opfordringen fra DS’ formand Mads Bilstrup.

16.05.2019

GUIDE: Hvilken efteruddannelse skal jeg vælge?

Dansk Socialrådgiverforening anbefaler, at du, i den udstrækning det kan lade sig gøre, tager en kompetencegivende uddannelse, når du skal vælge efteruddannelse.

09.05.2019

Værdig pensionsalder er pligtstof for ny regering

Det er positivt, at flere med den nye aftale får adgang til seniorpension. Men en ny regering skal sikre, at alle kan få et godt liv efter arbejdslivet, understreger Dansk Socialrådgiverforenings formand Mads Bilstrup.

09.05.2019

Nu bliver det lettere at få anerkendt en arbejdsskade

Efter kritik fra blandt andre Dansk Socialrådgiverforening har et enigt Folketing nu ændret loven, så alle ulykker, der sker på arbejdet og skyldes arbejdet, fremover vil blive anerkendt som arbejdsskader.

09.05.2019

Socialrådgivere med i ny klima-alliance

Vi skal bruge vores stærke fællesskab til at kræve handling på klimaområdet, lyder det fra Dansk Socialrådgiverforenings formand Mads Bilstrup.

09.05.2019

DS indgår aftale med Herning Kommune

Dansk Socialrådgiverforening har indgået en aftale med Herning Kommune om socialrådgiver og byrådsmedlem Lone Nielsen. Både Lone Nielsen og kommunen er tilfredse med aftalen.

09.05.2019

Møder om investeringer på det sociale voksenområde og beskæftigelsesområdet

Kom til fyraftensmøde om de omstillinger til en investeringstilgang, der foregår i kommunerne, og tag dine kollegaer og din leder med, så I sammen kan arbejde videre med tilgangen ’derhjemme’.

08.05.2019

DS begærer Bisidderhjælpen konkurs

For godt to uger siden valgte ledelsen af Bisidderhjælpen at lukke virksomheden, og Dansk Socialrådgiverforening har nu begæret Bisidderhjælpen konkurs, da enkelte medlemmer har løn til gode.

24.04.2019

Regeringen bør tage stress mere seriøst

Før påske kom regeringens stresspanel med sine 12 anbefalinger. Men ingen af dem løser det problem, at hver tredje socialrådgiver er stresset, lyder det fra DS’ næstformand Ditte Brøndum.

24.04.2019

Flest børn mellem 10 og 14 får deres sag for Ungdomskriminalitetsnævnet

Størstedelen af de sager, som Ungdomskriminalitetsnævnet har behandlet i sine første to måneder, handler om børn mellem 10 og 14 år, viser nye tal fra Justitsministeriet.

24.04.2019