Faglig viden og debat

Indholdstype

Kategori

Sådan kan du engagere dig i din fagforening

Ligegyldigt om det er kollegaernes arbejdsmiljø, borgernes retssikkerhed, kvaliteten i undervisningen eller noget helt fjerde, der driver dig, om du har lyst til at skrive læserbreve eller arrangere debatmøder, så er der en plads i socialrådgivernes faglige fællesskab, hvor du kan bidrage med det, du er god til.

14.03.2019

Socialrådgivere kommer med på råd om social investeringsfond

Efter en uopfordret ansøgning inviterer innovationsminister Sophie Løhde (V) nu Dansk Socialrådgiverforening og Socialpædagogernes Landsforbund med i det organ, der skal rådgive bestyrelsen i Den Sociale Investeringsfond.

14.03.2019

Mindre arbejdspres og større fagligt handlerum: Her er målene for socialrådgivernes arbejdsmiljø

Hovedbestyrelsen i Dansk Socialrådgiverforening har netop vedtaget en række mål for socialrådgivernes arbejdsmiljø. Nu er det op til os alle sammen i fællesskab at arbejde hen imod målene, lyder det fra næstformand Ditte Brøndum.

14.03.2019

DS: Nye regler om flyttehjælp lader borgerne i stikken

Som en del af sanktionsudspillet vil regeringen forhindre kommuner i at give flyttehjælp, hvis borgeren flytter til en anden kommune. Læs også DS’ reaktion på de hårdere sanktioner over for ledige, der ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet, og kommunernes forpligtelse til at vejlede borgerne bedre om sanktionerne.

07.03.2019

Tillidsfolk i Gribskov i fælles kamp – giver arbejdsgiver rødt kort

Nedskæringer i Gribskov Kommune og en efterfølgende fyring af 12 medarbejdere i kommunen, herunder en socialrådgiver, uden at medarbejderne er blevet inddraget, har fået en historisk enig medarbejderside til at give arbejdsgiver ’det røde kort’.

28.02.2019

Socialrådgiver afslørede lovbrud – nu inspirerer hun andre whistleblowere

Konference i Folketinget om whistleblowing blev indledt af socialrådgiver Susanne Fasting, som i 2015 afslørede Odense Kommunes ulovlige praksis på børneområdet. Hun opfordrer andre, der overvejer at gå til pressen med kritisable forhold på deres arbejdsplads, til at gå sammen med deres kollegaer og kontakte DS.

28.02.2019

Flere ledige kommer i job når socialrådgiverne får bedre tid

Dansk Socialrådgiverforening har i flere år arbejdet for, at kommuner landet over investerer i det sociale arbejde og færre sager pr. socialrådgiver. Nu dokumenterer forskning fra arbejdet i Hjørring Kommune, at det virker.

21.02.2019

Er du stresset? Sådan kan du få hjælp fra din fagforening

Hjertebanken, søvnmangel og problemer med hukommelsen? Hvis du har symptomer på stres, er det vigtigt at reagere på dem, før de udvikler sig.

07.02.2019

Fem skarpe tilbud – husk at gøre brug af dit medlemsskab

Vidste du, at du som medlem af Dansk Socialrådgiverforening kan få en billig forsikring og et godt lån, at du kan optjene bonus når du handler, og at du kan få gode råd om karriere og efteruddannelse og hjælp til at få den rigtige løn.

07.02.2019

Det vil nedlæggelse af regionerne betyde for socialrådgiverne

Regeringen har meldt ud, at de ønsker at erstatte regionerne med det nye Sundhedsvæsen Danmark. Men hvad vil det betyde for de socialrådgivere, der i dag er ansat i regionerne? Det har Dansk Socialrådgiverforening nu fået svar på fra Finansministeriet.

24.01.2019

Socialrådgivere bygger bro mellem sygehusene og kommunerne

Hvis man vil nedbringe antallet af indlæggelser på sygehusene, er der ingen grund til at genopfinde den dybe tallerken. Alle fem regioner har særdeles positive erfaringer med at bygge bro mellem regioner og kommuner - og dermed forebygge indlæggelser og genindlæggelser.

24.01.2019

Sammenhæng handler om meget mere end sundhed

Regeringen ønsker med sin sundhedsreform at skabe bedre sammenhæng i sundhedsvæsenet, og selvfølgelig er det afgørende, at der er sammenhæng mellem behandlingen hos lægen, på sygehus og ved speciallægen. Men patienter skal behandles som hele mennesker, ikke som diagnoser, og skal derfor også mødes af socialfagligt personale, som kan hjælpe med at skabe overblik over hele deres livssituation.

24.01.2019