Nyheder

Lovgivning skal bane vejen for digitalisering

Et enigt folketing har besluttet, at ny lovgivning skal være digitaliseringsklar, så sagsbehandlingen kan automatiseres så meget som muligt.

18.03.2019

Debat

PKA-generalforsamling: Billige(re) boliger, Huawei og kul bliver vigtige temaer

18.03.2019

Mere tid til kerneopgaven – men risiko for standardiseret sagsbehandling

Både socialrådgiver og fællestillidsrepræsentant kan se en række fordele ved digitalisering af socialt arbejde. Men sidstnævnte er også bekymret for, at en beslutningsunderstøttende robot kan føre til standardiseret sagsbehandling.

18.03.2019

Når din nye kollega er en robot

Robotter, automatiseret sagsbehandling, algoritmer og kunstig intelligens. Hvad dækker de forskellige begreber over, og hvad vil digitalisering af socialt arbejde egentlig sige? Socialrådgiver Jesper Rukshan Nissen arbejder som digitaliseringskonsulent i Københavns Kommune. Han introducerer os for nogle af de automatiserede robotter – Albert Aktindsigt, Flora Foranstaltning og Bente Børneydelse – der allerede er taget i brug – og robotter med kunstig intelligens, som er under udvikling.

18.03.2019

Forskere advarer imod brug af intelligente robotter

Robotterne er allerede kommet, men nu er de intelligente robotter, som skal forudsige og foreslå løsninger på sociale problemer, på vej. Men vi kan ikke automatisere det socialfaglige skøn, lyder det fra lektor Helle Antczak, som er i gang med at undersøge kommunernes brug af intelligente robotter.

18.03.2019

DS: Socialrådgiveres høje stressniveau er uacceptabelt og kalder på politisk handling

En ny undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) viser, at socialrådgivere er den mest stressede faggruppe blandt danske lønmodtagere. Socialrådgivernes formand kalder det alarmerende og understreger, at det høje stressniveau kalder på politisk handling.

18.03.2019

Mere tidsrealisme – tak!

KLUMME FRA PRAKSIS: Det er altså et vilkår, at mennesker tager tid. Et vilkår, at mennesker har brug for tid. De tager den tid, de tager!

18.03.2019

Digitalisering skal give mening – også for borgeren

Anne Steenberg, borgercenterchef i Socialforvaltningen i Københavns Kommune ser en række fordele ved at bruge robotter i det sociale arbejde. Hun understreger samtidig, at digitalisering ikke kan erstatte verken det faglige skøn eller mødet med mennesket.

18.03.2019

Principafgørelse: ”Rask ægtefælle” kan ikke forventes at løfte alle praktiske opgaver i hjemmet

JURASSPALTEN: Ankestyrelsen har belyst, hvordan kompensationsprincippet skal anvendes i forbindelse med udmåling af praktisk hjælp, borgerstyret personlig assistance og håndsrækninger efter merudgiftsbestemmelse.

18.03.2019

DS: Socialrådgivere skal have indflydelse på ny teknologi

Dansk Socialrådgiverforening arbejder for, at socialrådgiverne får indflydelse på nye teknologier, så de kommer til at understøtte det gode samarbejde mellem borger og myndighed.

18.03.2019