Kære nye studerende: Velkommen til et fedt fag – og et stærkt fagligt fællesskab

Vi vil invitere dig med ind i vores stærke fællesskab: Som medlem af Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende (SDS) og dermed også af Dansk Socialrådgiverforening bliver du en del af en faglig tradition, hvor vi både er der for hinanden og for dem, der har brug for vores faglighed.

LEDER: Velkommen til dig, der er en af de 2237 heldige, som er blevet optaget på socialrådgiveruddannelsen.

Hver dag laves der meget godt socialt arbejde i Danmark, fordi tusindvis af socialrådgivere gør sig umage med at hjælpe folk videre. Som socialrådgiver får du muligheden for at gøre en forskel for andre mennesker, som har brug for vores faglighed til at skabe sig et nyt liv, bekæmpe de problemer, som de slås med – eller med relevant rådgivning forebygge, at de havner i problemer.

På studiet vil du opdage, at socialrådgiver ikke er en profession, som man bare kan læse sig til – man skal bruge sit studie til at prøve sig selv af og træne sammen med sine studiekammerater. At uddanne sig til socialrådgiver er en rejse, hvor du og dine kammerater skal udvikle jer fagligt og personligt. Derfor er det vigtigt, at I også undervejs øver jer på at hjælpe hinanden videre og giver hinanden plads til ikke altid at lykkes i første forsøg. Dit faglige fællesskab starter på dit hold, hvor I er helt afhængige af hinandens støtte, engagement og faglige feedback. Vær der for hinanden!

Du vil på studiet blive mødt af en række udsagn om, hvor hårdt vores fag er, og at rammerne for det sociale arbejde mange steder er utilstrækkelige – ofte på grund af en presset økonomi. Et udsagn, som passer på nogle arbejdspladser, men der er også rigtig mange socialrådgivere, som har gode arbejdspladser.

De steder, hvor arbejdsmiljø og socialt arbejde er under pres, arbejder Dansk Socialrådgiverforening (DS) og Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende (SDS) kontinuerligt på at forbedre forholdene. Vi er aktive både i klubberne på socialrådgivernes arbejdspladser, hvor vi stiller krav om bedre løn og arbejdsvilkår, og i SDS-afdelinger på studierne, hvor du kan være med til at udvikle undervisningen og studiemiljøet.

Og fordi vi er mange i et stærkt fagligt fællesskab, bliver der lyttet til os. Både når vi får stoppet de værste nedskæringer, når vi får tilkæmpet flere midler til det sociale arbejde, og når vi deltager i den offentlige debat om kvaliteten af socialrådgiveruddannelsen, levevilkårene for de mest udsatte, eller forhandler en overenskomst.

Vi vil invitere dig med ind i vores stærke fællesskab: Som medlem af Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende (SDS) og dermed også af Dansk Socialrådgiverforening bliver du en del af en faglig tradition, hvor vi både er der for hinanden og for dem, der har brug for vores faglighed.

Vi glæder os over, at du har valgt at være en af dem, der gør en forskel. For det er der brug for. Men først skal du glæde dig til at engagere dig i studiet: Prøve dig selv af og udvikle dig både fagligt og personligt, nyde at blive klogere og få gode studiekammerater, som bliver dine fremtidige kollegaer.

Får du brug for lidt ekstra faglig sparring, er vi der for dig. SDS tilbyder blandt andet støtte og vejledning, hvis du får problemer på studiet og i praktikken. Og gennem Dansk Socialrådgiverforening får du adgang til 31 faglige netværk, hvor du kan drøfte faglige udfordringer, men også orientere dig om de mange jobmuligheder. Og så får du som medlem også dette fagblad.

Vi glæder os til at møde dig derude og byde dig velkommen som medlem af SDS og Dansk Socialrådgiverforening.

Majbrit Berlau er formand for DS og Signe D. Jørgensen er formand for SDS.