Socialrådgiveren 11/17

Indhold

DS’ vejledende sagstal åbner døre

Dansk Socialrådgiverforenings vejledende sagstal bliver et stadig vigtigere redskab i kampen for at skabe bedre arbejdsforhold for socialrådgiverne og styrke de socialfaglige indsatser. I år er det 10 år siden, at DS’ vejledende sagstal så dagens lys.

Kunstig intelligens: GPS skal guide socialrådgivere til hurtigt overblik

En GPS skal gøre det nemmere for både sagsbehandler og borger at få et overblik over den enkeltes sag. Det er målet med it-projektet EcoKnow, der vil bruge big data og kunstig intelligens til at få borgerne hurtigere og bedre gennem systemet. Dansk Socialrådgiverforening er med – for at sikre socialfaglighed, etik og borgerens retssikkerhed.

Hvor er det sociale arbejde på vej hen?

Jeg har ikke opgivet at få den offentlige sektor til at tage hånd om de dårligst stillede 20 procent, men hvis vi ser på resultaterne af det arbejde i dag, så går det sgu – undskyld – ikke ret godt. Sådan lød diagnosen på den sociale indsats fra den tidligere direktør for Socialstyrelsen, Knud Aarup, da han sammen med Sverigesmodellens ”fader”, Preben Siggaard, holdt oplæg på Socialrådgiverdage.

Aarup: Sådan undgår vi velfærdens dødsspiral

Knud Aarup, tidligere direktør for Socialstyrelsen, skitserer i sin bog ”Fra Udenforskab til fællesskab” en række løsninger, som skal få velfærdssamfundet ud af sin ”dødsspiral”. Vi har bedt ham uddybe nogle af dem.

Socialrådgiver får pris for at omsætte praksisviden til nye metoder

Dansk Socialrådgiverforening har netop uddelt Den Gyldne Socialrådgiver. Prisen gik til socialrådgiver Stina Kruuse fra Jobcenter Odder, fordi hun som praktiker – i en tid, hvor socialrådgivernes faglighed mange steder er under pres – med stort engagement har skabt rum til metodeudvikling, som har været så succesfuld, at den nu bliver anbefalet til andre kommuner.

Mig og mit arbejde: Mona Rosenberg

Mona Rosenberg, 60 år. Bor i Haveforeningen Frederikshøj i København. Projektleder på værestedet Muhabet. Har to voksne børn og tre børnebørn.

Børnene mangler i Borgerrådgiverens rapport

KOMMENTAR: Når undersøgelser afslører fejl i børnesager, udløser det ofte fordømmelse samt en heftig og unuanceret debat. Vi vil gerne opfordre til større ydmyghed fra eksperternes side. At vi ikke bare kigger efter sagsbehandlernes fejl og mangler, men at vi også kigger efter andre forhold og spørger nysgerrigt ind til dem.

Vold mod børn: Far og mor er lige gode om det

Når børn udsættes for vold i hjemmet er far og mor lige gode om det. Men to ud af tre danskere tror, at det oftest er faren, der står bag, viser en ny undersøgelse. Den udbredte misforståelse betyder, at børn, der krænkes af kvinder, risikerer ikke at få den forståelse og hjælp, som de har brug for, advarer psykolog fra Red Barnet.

Flere bliver socialrådgivere – det forpligter

REGIONSLEDER: Optaget på socialrådgiveruddannelsen er steget markant de senere år. Udsigten til de mange kommende socialrådgivere giver os flere privilegier både som fagfæller og fagforening.

Socialrådgiver-tjansen – en holdsport

KLUMME FRA PRAKSIS: Hvis man træder sine første usikre skridt inden for myndighedsområdet, er det min påstand, at så kan ”isen” kun bære, hvis team-ånden er i top.

Og det skete i de dage …

LEDER: Et julemirakel er måske lige i overkanten … Men at der for første gang i 16 år er kommet et regulært udspil til afbureaukratisering på beskæftigelsesområdet er tæt på at være et mirakel.