Socialrådgiveren 13/16

Indhold

Flere unge bryder mønsteret og tager en uddannelse

I en årrække faldt antallet af unge med ufaglærte forældre, der fik en uddannelse. Men nu vender det, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, som chefanalytiker Mie Dalskov Pihl har lavet. Hun advarer dog om, at de kommende besparelser kan ødelægge den positive udvikling.

Kommuner: Kontanthjælpsloft presser vores ansatte

Otte ud af ti kommuner svarer i ny undersøgelse, at de oplever et øget pres på frontpersonalet som følge af kontanthjælpsloft og 225-timers reglen. Presset på kommunale socialrådgivere har længe været uholdbart, og kommunerne bør ruste sig til endnu flere reaktioner sidst i oktober, advarer DS.

Vi behøver ikke længere stjæle tid til sparring

Socialrådgiverne i Jobcenter Jammerbugt arbejder i selvstyrende grupper og har fået sat kollegial sparring i system. Det er krævende, men gevinsterne står i kø: Større sammenhold, bedre arbejdsmiljø og en udviklende arbejdsplads, som forhåbentlig også er attraktiv for kommende kolleger

9 metoder til sparring

Størst succes med kollegial sparring får du ved at prøve forskellige metoder og skifte mellem dem. Styrkespotning er især populær blandt socialrådgivere, fordi metoden har fokus på, hvad du gør godt, også selv om borgerne nogle gange er tunge, og du skal lede med lup efter succeserne.

Mig og mit arbejde: Jane Wie Krog

Som socialrådgiver for Kirkens Korshær i Silkeborg er 42-årige Jane Wie Krog tilknyttet både Kirkens Korshærs varmestue og genbrugsbutikken Bazaren i Virklund. Gennem en samarbejdsaftale med Silkeborg Kommune er flere af varmestuens brugere i gang med et aktiverings- og udredningsforløb i Bazaren.

Ulighed skal bekæmpes med faglige fællesskaber

Der var stor fokus på arbejdsmiljø og konsekvenser af ulighed på generalforsamlingen i Region Øst. Debatten handlede blandt andet om vilkår for tillidsrepræsentanter og seniorrettigheder.

Ny bestyrelse med fokus på studerende og nyuddannede

Der var mange på talerstolen, da Region Nord holdt generalforsamling. Ytringsfrihed og arbejdsmiljø var nogle af hovedemnerne – men alt fra de studerendes til seniorernes rettigheder blev debatteret, fortæller regionsformanden.

DS skal kæmpe imod styringsdagsordenen

Der var en meget stor debatlyst til generalforsamlingen i Region Syd, selvom der var færre deltagere end i de to andre regioner. Især et oplæg ved sociolog Rasmus Willig satte gang i diskussioner om styring i den offentlige sektor, fortæller regionsformand Anne Jørgensen.

Sæt et skilt på tøjet med din løn

Tænk anderledes og kreativt, når der skal påvirkes eller ændres beslutninger på din arbejdsplads - det er kun fantasien og det gode faglige fællesskab og sammenhold, der kan være med til at gøre en forskel lige netop ude hos dig.

Hverken et rungende ja eller nej til legalisering af cannabis

I stedet for at tale for et ja eller nej, skal vi fokusere på, hvilken betydning det kan have for forskellige målgrupper, og vedkende os, at både den nuværende politik og legalisering har og vil have både negative og positive konsekvenser.

Fattigdommen bliver fordoblet i Danmark

Vi står i den grotesk situation, at regeringen indfører lave ydelser, som Skatteministeriet har beregnet, vil fordoble antallet af økonomisk fattige børn til 16.000, og som ifølge Beskæftigelsesministeriet i allerbedste fald vil få 700 personer i job.